Friday, October 21, 2011

ape pown x boley!!!! vs kerja

hurmmmmmmmmm......mengeluh panjang kan!!!...nak thu sebab ape???? dan kenape VP mengeloh....
meh sini VP cerite.......
tanggal 21 haribulan 9 2011, VP telah pown diterime tawaran bekerja sebagai pam attendent aka bangla jual minyak!!! hehe, rase haty happy r gak, bukan sebab jadek bangla k, coz dapat gak keje sementara nak simpan dwet tok masok U bulan 11 nie....

ku sangka panas sampai ke petang rupenya hujan ditengahari, itu lah yang terjadi pada diri VP....
nak tahu ape yang terjadek!!1, VP sebenarnye telah ditipu oleh tuan kedai tu,(VP rase la) coz hari pertama VP kerja, dwet shot sampai 8 ringgit, gaji VP hari dah la 23 higgit je... ok, xpe VP saba, kemudian gagahkan juga untuk datang keje untuk hari yang kedua, VP keje agak tekon sikit, dan sentiase peka ngn kerja VP, harapannye, agar x shot lagy la cam semalam.... rupenye VP sangke ok la, gaji yg VP dapat hari tu, tapi mak aii, shot sampai 17 hinggit, tinggala 6 hinggit gaji VP hari tu, so VP x puas aty giler la.. camne leh jadek mende cam nie lak kan, so dari pengetahuan VP, pekerja dimobile tu selalu sgt perlukan owng coz pekerjanye ramai yang cabut lari, nak tahu sebab pe, sebabnye bekas bos VP tu kedekut taik idung masin...adeh tau x kenape???? sekarang nie, sume mesin pam seluruh malaysia dah ditukar untuk menaikkan prestasi mesin pam tu...tapi bos VP yang kedekut hangit nie lak...pemaleh nak tuka ....so setiap kali nak isi minyak je tol customer, para pekerja dye nie lah, yang kne pandai isikan, kalau customer nak 10 hinggit, kene r pandai2 agak sampi 10 hinggit, jadek ingin VP nyatakan kat sini mesim pam tu xleh disetkan jumlahnye, coz mesin tu dicipta pertengahan zaman batu agy(arghhhh geram tol.... naik pecah keyboard VP taip skng nie) nak dijadekkan cerite lak, VP nie kan baru kat situ, so memng teragak2 la kan....tapi VP xbodo, coz VP pernah gak keje kat stesyen minyak lain, kat shell sebelom masok poli, xde lak shot, extra lagy....haaa... nak thu sebab pe, sebab mesinnye tu, ok, yg boleh disetkan jumlahnye...xmacam mobile haprak nie(xmaksudkan mobile lain, harap maklum) tu sal la VP leh survive lame kat shell ue, klu VP mintak balik keje kat shell tu lak jauh, 3 KM, kne kuar dwet tok minyak, klu keje kat mobile nie, belakang rumah je, jalan kaki x sampai 5 minit dah sampai....so tu sal VP amik keputusan tok keje kat mobile je.... VP terkilan tol la...VP nak cari dwet tok masok U nanty, tapy taukeh kedai tu bt VP cam tu, bukannye taukeh tu cine...melayu kowt...sabo jela.... adehhhh....sabo...sabo...mak VP kate klu x dose dah lame mak VP bakar mobile tu, hahaha(terdetik gak nak bt cam tu) , bagy sape2 rase nie salah VP, VP x kesah pown....korunk nak rase ape, coz bagy VP...VP dah dianiaya, yelah....disebabkan mesin yang x bole disetkan tu, gaji aq tlah dipotong, em....baru kejap tadi VP amik bayaran aq yang terakhir coz brentie keje.... tau brape 22.50!!! ape la salahnye dye genapkan 23....dia dapat ribu2 1 hari..... seorang pekerja dye saje leh collect sampai 3 -4 ribu satu hari... adeh....kesian betol...para pekerja dye yang tinggal sudi untuk menghambakan diri pada taukeh tu.... VP dah amik pengajaran VP....so pastiekan korunk selidik dlu, dan pastiekan klu nak bt or terime keje tu, berbaloi, dengan usaha koruk k.... bye..... Assalamualaikum warahmatullahiwabarotkatu....klau x jawab dose klu jawab adores VP!!(sowy maria elena) hehehe

nie la pak cik tue...hehe(gurau*)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...