Thursday, September 29, 2011

Jatuh Chenta dengan Ustaz Azhar Idrus (vs )

Assalamualaikum sume, hye..hye...hye.... kepade viewer VP yg sudi2 tgok blog VP yg xseberape, klu nak dibanding kan dengan blog korunk yg canggih manggih tu, hehehehe...ok... kali nie, VP nak ceritekan mengenai tajokk diatas!!! hehehe

ape!!! VP jatuh chenta ngn Ustaz Azhar Idrus?????
bia, betol....????
haaaaa......jgn pk lebih2...bukan jatuh chenta tu k.... xkan lah VP nak jatuh chenta ngn Dye, ustaz lak tu, hehehehe...
maksud VP jatoh chenta dengan ceramah dye...
uish, kepade sesiape yang masih belom tgok lagy ceramah dye, korunk sememangnye rugi tau, coz korunk terlepas ceramah yg paling best sgt...
ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Azhar nie, sgt menarik tau, coz sebarang persoalan mengenai perkara yang kita anggap sebagai satu yang mudah or simple sebenar memerlukan ketelitian dalam menunaikannye, contohnye VP pernah tgok ceramah beliau mengenai solat... cara angkat takbir n mengantikan imam yang batal wuduk....selain tu, ceramah yang disampaikan oleh Al-fadhil ustaz Azhar nie, klaka gak, n cara penyampaiannye mudah untuk kita paham n diterime(kecuali orang yg xpaham loghat terengganu la)
hehe, Ustaz azhar nie semakin dikenali tau...hehe(antara pendakwah yang famous la...)
nak thu lebih lanjut mengenai beliau, ok...VP akan sertakan sedikit Biodata mengenai beliau k..

Biodata Ustaz Azhar Idrus. 
-bersekolah disekolah Inggeris Sultan Sulaiman Kuala Terengganu sehingga form 6...
-belliau pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985
-mulai belajar agama pada tahun 1990
-belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun.
-Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.

nie maksud Talaqqi ye korunk, hehe
http://www.rehal.org/talaqqi.htm 

kepade sesiape yang mahu mengenali tokoh nie, boleh la follow perkembangan beliau  dalam:
http://ustazharidrus.blogspot.com/ 
macam perkara mengenai beliau ade...video ceramah beliau pown, ade tau...hehe

ALL THE BEST TO HIM



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...