Friday, October 21, 2011

Politeknik vs UITm

hai...hai...hai....
hehehe.....assalamualaikum tok sume viewer VP yang disayangi....hehehe hari nie VP akan ceritakan kan kat korunk sume tentang pengalaman belajar VP huhuhuhu, ok..... untuk pengetahuan korunk sume VP merupakan bekas pelajar Politeknik Sultan Azlan Shah Behrang Perak.... daftar diri pada 3 julai 2011, ambilan sesi pertama.... hurm....mule2 harapan VP xlah tinggi mengunung coz dengan berbekalkan result SPM 2A's 3B+ 2B 1C+,(malu nak bagythu sebenarnye, hehe) memng la susah tok VP, berangan2 nak masok U yang terbaik....



sampilah hari diamana result UPU dikeluarkan dalam area bulan 3 xsilap (sesiape yg xthu UPU tu ape??, xpe, nanty korunk kan thu gak) VP agak kecewa kerana pemohonan VP ke UITM @ mane2 U lain tidak diterima, VP agak sedih r nie.... dengan perasaan yang hampe, mak n ayah VP pulak, berusaha mintak tolunk dari orang dalam untuk pastiekan VP berjaye gak masok U(bahaye gne org dalam, hehe) tapy masih jugak xberjaye...VP rase kecewa giler la....xapy VP redha mase tu, soo harapan VP hanyelah mennggu keputusan tok Poli sahaja, coz poli pilihan kedua Vp.... VP pown, kemudian xlame lak pas tu, result poli pown kua, muahahahahaha, xsangke VP dapat poli(VP pastie leh dapatnye, coz latar belakang VP pown daripada skol teknik, hehe) menangis kegembiraan r gak mase tu, n yang paling VP happy sangatnye kawan baik n kawan rapat VP mase kat hostel tu pown satu poli ngn VP....gumbierannye.....ceronok deh.... VP ditawarkan Program dalam Diploma Pemasaran, ok what....hehe... kemudian setelah berdaftar disana bermule lah perjalanan VP sebagai seorang student Politeknik...hehe..... hari demi hari, xsangke hampir due bulan VP kt sane, tapy ade cite VP skip nie, nak thu x ape...sepanjang VP ade kat poli, mak n ayah VP nak jugak VP masok u, so dyeowng alert la tentang iklan2 kat suratkhabar n internet tntng U nie...samapi r satu mase, Pihak UITM menawarkan panggilan masok untuk sesiape belajar yg berminat tok memasuki uitm nie, namun dengan result yang sesuai r, so tanpe pengetahuan VP, mak n ayah VP beli NO PIN nye, dah soh VP daftarkan diri tok kemasukkan tu, xlame menunggu keputusan U tu, dan VP pulak bertambah serasi dengan keadaan belajar di politeknik tu, akhirnye VP telah berjaya untuk melanjutkan pelajaran ke UITM...xsangke tollll.... dalam bidang DIPLOMA OFFICE MANAGEMENT AND TECHNOLOGY....woohooooo...seronoknye, bukan saje VP seronok coz dapat u nie, tapi VP gak seronok coz dapat course yang same mase VP belajar kat sekolah teknik dlu...yeappyyyy...hehehe, so hari keramat 23/8/2011, VP tekad untuk keluar, walaupepown yang terjadek VP mestie masok U gak.... keputusan VP muktamad, ramai rakan2 VP yang sedih coz VP kuar poli, ade gak yang merayu kat VP, n menangis coz xnak VP g, tapy nak bt camne, VP tekad untuk belajar di U...VP tahu, pelajaran dan pendidikannye setaraf je, tapy mak VP cakap kat VP, kalo bole mak nak tengok sorang anak mak nie masok u, coz kakak dah masok poli sebab xdapat U dlu... VP je harapan terakhir mak...soooo dengn ayat mak VP yang sentiase mengiang2 ditelinga kecil ku(kecil kew) VP pown mengambil kata putos tok meneruskan hasrat VP.... em....
n kepada korunk sume VP sarankan belajar rajin2 jgn jadek cam VP, dapat result ciput je...coz main2 hehe.... ingat, ramai pesaing kite skng, pelajar yang pandai akan mara kedepan dan yang lemah akan sentiase ketinggalan....(tapykan VP pown belom masok U lagy pown, dapat panggilan kedua, daftar diri 16/11/2011 nie...hehe, pandai nasehat owng huhu)
VP bole nasehat sal exm SPM je la.... sal U nie, VP pown mentah agy...so belajar la rajin2 ye......daaaaaaa
sebelom tu nie gambar terakhir VP kat poli mase nak siapkan urusan berenti poli, enjoy k....
nie VP ngn best fwen couse DIP MARKETING VP, klu korunk tgok tol2 dye nanges...sedih+terharu VP...

nie ngn sebahagian dak DIP MARKETING, yg lain xthu kemane...

happy bersama

nie kawan yang tolunk VP angkat barang waktu nak balik ke rumah dah...satu keta penuh dengan barang2 aq...yg peliknye mak VP kate waktu, masok x banyak barang,.. dah kuar, xmuat barang lak....hehe...ye la banyak shopping, VP nie memng pantang tol ade barang yg VP suke, mesti beli punye...(tapy, yg bju ijau tu xsempat tolunk pown angkat barang,baju ijau tu roomate VP...dye ade hal skit kowt, xpe la...)syg tetap syg hehehehe =P
tu je....


Assalamualaikum warahmatullahiwabarokatu
kalau xjawab dose kalau jawab adores VP!! =P

2 comments:

  1. ruginyer keluar dari poli.huhu...peluang kerja lps abes blajar lebih trtumpu pd student dari poli..=)
    buktinya kerja kerajaan skrg mostly..ex student from POLY...=) sng dpt kerja.sbb latihan industri lame.6bulan berbanding ngn U...

    tapi...ape2 pun...rezeki ADE DIMANA2..=)huhuhu...just bg pandangan...
    semoga berjaya..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu... ade la sikit rase nyesalnye...hehe... n kakak saie ex student poly, skunk dah dapat keje tetap.. n kawan2 dye yg dah masok u, maseh blom dapat tawaran ape2...tapy xpe... rezeki ade dimane2 kan...hehe....tq sudi komen n bagy pendapat..appreciate sgt2.. ;)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...