Friday, October 21, 2011

BackGround cumil tok korunk!!


ok..entry sal nie lak VP nak share la, beberape background yang teramatlah cumil n sesuai sgt tok korunk sume..

tadi Vp jengah lak kat satu laman sesawang nie, n jumpe sume background cute nie, so sesiape saje yg nak tuka backgrounk korunk yg dah lame tu, n nak tuka ke wajah baru, bole lew...amik kat entry vp nie..ok...
satu lagy nak bagythu korunk pentingnye pemilihan background nie, coz sumtimes pic yg kte pilih tu, xsesuai, coz kualiti gambarnye kureng or, bile bt sebagai background nampak x same n xserase... so, background yg VP sertakan nie, sesuai, n VP sendiri dah tgok kesesuaian nye tok blog korunk sume...hehe


(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

(6)

(7)


(8)




ok korunk...nie antare background yg sempat VP usha...ade banyak agy tau, cumenye xnak masokkan sume skali.. hehehe 


so sesiape yg nak amik bt cam biase je ,  first preview gambar nie ,  pastu right klik n copy or save as.... ok...
em...vp ade gak dengar soksek2 kat blakang tu , ape? xtahu camne nak letak sebagai background korunk?, xpe meh VP ajarkan xsusah pown...

(1)amik mane2 background kat ats yg korunk suke.
(2)klik "Dashboard"
(3)klik "Design"
(4)klik "Template Designer"
(5)pastu dah masok kan page tu klik "BackGround"
(6)kalo korunk de image kat box tu, klik "Remove Image" ok..
(7)setkan "Aligment" yg Bersesuaian
(8)bahagian "TILE" tu biakan cam tu ok, tapy kalo nak ubah pown xpe...
(9)pastu klik "Apply To Blog" button kan kanan atas page tu..
(10) haaaaa....kan dah siap.....mudahkan..... hehehe...

Haa pe tunggu lagy amik lew,eh lupe lak keje korunk pas amik pic nie hehehehe... COMMENT kat box page nie n LIKE k...senang kan...tinggalkan jejak korunk kat kotakJerit tu, nanty VP follow ...
*owwhhh ade tambahan, sesiape nak request background yg cute, selain dari atas nie, bole je... komen kan je kat box komen VP k... n sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan di box komen VP k...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...