Monday, October 10, 2011

blogger sekalian tolong jaga bahasa n adab!!!!

assalamualaikum....hehehe lama tol xpost sumthing kan!!... sebenarnye banyak sangat idea nak tulis cume nye VP rase, malas la plak hehe...ok..ok... kali nie VP nak nasehat sikit la pulak kat korunk2 tu.




 ye la VP tau, VP nie sape lah nak nasehat kan korunk yang de follower ber ibu2 tu...hehehehe...
tapy sebagai Hambe ALLAH S.W.T kite kne lah menegur kesilapan dan kesalahn org lain, betol x??? hehe mesti lah betol kan!!...ok lah... sbnrnye VP dah lame x post pe2 coz VP nie sebok2 kan diri tok intai bloger yang lain...em.... sume bogger lah yang sempat VP tgok.... 
ish tapy kan ade yang btkan VP nie x brape senang haty lah bile bace blog dyeowng nie...ish....
ok, skng nie VP nak cite skit sal tajok post kali nie..... ok...
ok, first haritu, VP nie saje lah intai satu blog hambe ALLAH nie...dia tulis sal kisah idop dye la kononnye...tapy ape yang kesian nye sal blogger nie...ialah dia nie, cite sal kain dalam die.... adehhh bukan lah nak menyebok ke pe....cumenye, kadang2 tu, memng lah nak luahkan perasaan or pe ke.. cume, cik abang oiii beragak lak!!! xkan sume mende kite nak cerite!!! memng agak geram lah gak tgok blog die...ish...bukan lah VP nak bace sangat Blog dyeowng yang cun tu, cumenye, ialah ape salahnye kite meneroke blog owng lain kan...dah name blog, free lak tu, tgok je lah kan!!! tapy nye jangan terlalu melampau..!!!
nak tahu pe yang melampau....blogger tu tulis sal hubungan kelamin sesame jantina n berlainan jantina...ish....tajok je nampak ok...bile dah bace, MasyALLAH... sabo jela.... satu lagy dye cite, tu adalah pengalaman sebenar die...adooohhh...kan dah dose namenye tu, yang si blogger nie, memang lah dah berdose coz bt sume bende tu, yang kite sebagai pembace yang xtahu menahupown sal bende tu, dah terjebak same.... berkongsi dose lah kite...ish... ye VP tahu, ade yang menjadikan blog nie, sebagai diari kedua korunk!!!, tapy kite kne lah ingat...diari kite nie!! diari internet syg ooiii..satu dunia bole bace, cume paham @ x je... ish...lain kali nak tulis tu! pk dulu k.... ingat jangan cerite kan perkare dose yang boleh menyebab kan kami nie yg x bersalah membace post anda tu dan membuat kan kami turut rase berdose!!!
ish...xpatot2sebagai hambe Allah yang Hine pown xlari daripada bt kesilapan gak, cumenye kite kne sentiase beringat.... tahu x, ape saje yang kite postkan tu sekirenye sesuatu yang mengaibkan, ianya akan menjadikannye satu dose....mungkin kadang-kala kite x sade tapy kte kene ingat selagi ade owng yg membace post kite tu, kite akan menagung dose si pembace skali tau...same jugak dengan orang yang memanfaatkan ilmu dengan mengajarkannye pada orng lain, selagi orang itu memanfaatkan ilmu yang dikongsikan dan menyebarkannye, kite juga akan mendapat pahala setiap kali ilmu yang kite kongsikan itu, dimanfaatkan....so fikir2 kan lah....
VP bukan pe, bukan nak menyebok, cumenye...tugas sesame manusia nie ialah mengingatkan antara satu sama lain...kepade sesiape yag x bersetuju x mengapa coz, VP nie, bukan lah sesempurne korunk sume... Namun, ingat, tugas VP dah selesai untuk menasihati korunk k... so tanggungjawab vp dah selesai.....
ok lah, sampai sini je k... 
Assalamualaikum, kalau x jawab dose, kalau jawab, adores VP.... Bye...=P
 hehe, jadek paparazzi jap...xsalah kan

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...