Friday, October 21, 2011

kesesuaian warne kulit korunk ngn pemilihan Fabrik

Assalamua'laikum..sile jawap !
ahaks !! hari ni VP nak share satu benda dengan korang, iaitu memadankan warne kulit korang dengan warne pakaian yang korang akan atau nak pakai..


korang mesti ade idaman korang sendiri kan nak nampak bergaye dan lawa kan?
tapi korang tau tak kadang-kadang warna pakaian yang kite pakai nampak canggung dan tak sesuai dengan warne kulit kite? atau mungkin lebih tepat lagi out of tune !! so, jom kite bongkar warne ape yang sesuai dengan warne kulit korang !!

1) KULIT PUTIH : sesuai dengan warne-warne pastel seperti coklat mude, biru mude atau merah jambu.. apa pun, warnw laen jugak tak de masalah untuk korang pakai sebab kulit korang jenis yang universal !!

2) KULIT KUNING LANGSAT : lebih cantek kalo korang pakai warne-warne tropika macam jingga, hijau, merah, kuning dan biru.. kalo korang pakai lagi nampak terserlah penampilan korang !!

3) KULIT SAWO MATANG : sesuai dengan warne-warne lembut, namun korang tak payah nak ragu-ragu untuk mengenakan warne garang macam ungu and maroon !!

4) KULIT GELAP EKSOTIK : serlahkan gaye korang dengan pakai pakaian daripade warne tanah yang lembut.. boleh jugak mencube warne-warne seperti merah jambu lembut, kuning lembut dan sebagainye..

AHAKSS !! JANGAN lupe.. ade jugak kesan-kesan kalo korang tersalah pilih warne, antarenye :

1) akan menyebabkan kulit kamu kelihatan kusam
2) menampakkan korang kelihatan lebih tue daripade usie sebenar korang
3) menonjolkan bentuk pipi kamu yang berisi atau tembam
4)menyerlahkan warne gigi yang mungkin agak kekuningan
5) kecantikkan korang yang sebenar tersembunyi dek tersalah pilih warne !!
6)tambahan* kepade sesiape yg berkulit gelap, jgn risau..kaler terang akan menampakkan lagy keanggunan korunk, so jgn ingat owng kulit gelap xleh mengenakan fabrik berwarne cerah
7)warne kuning amat sesuai, untuk org yg berkulit coklat gelap


credit to:=P CikDiannaDarius

2 comments:

  1. hahaha...mane lah saye tau...hehehe akak sendiri lebih arif sal kulit akak kan, saye leh bagy cadangan pilihan fabrik je..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...