Friday, October 21, 2011

X-ray!! VP de penyakit kew??

no la korunk, ala kalo VP ade penyakit pown ape salah nye(cait, mulot cabul tol)hehe


ok, VP nak bagythu korunk lew nie, semalam kan VP de psot sal Medical check up tu, haaa, nie la dye.... semalam g medical chek up tu, tu kali kedue tau, g check up, coz seblom nie, bt tok politekniknye, skng dah dapat tawaran u lak kene r bt yg U lak..adeh...dwet lagy!!!
em...so, pergi lah VP sekeluarge ke POLIKLINIK ANJUNG WARISAN senawang!!!... so, daftar name sume... n tunggu doktor panggil, tapy naseb baek lah xde owng langsung kat situ tau, ade pown sorang pakcik je, tu pown xlame lak tu, dye pown dah out...so VP n parent la bermaharajelela kat lam klinik ue..hehe
nie nk tnye nie, korunk mesti ade gak bt medical check up kan... bape bayaran korunk kene??? 70, 80, or 90 or lebih?????
haa... VP cume dikenakan bayaran 30 hinggit je, murahkan(murah la sgt!!!)
nak tahu sebab pe murah, coz, VP x bt X-ray lol... ye lah X-ray tu bahaye tau, n xleh slalu bt, xsilap VP lah Xtray tu, leh digunekan untuk 6 bulan sahaje, mengikut umo lah,

sebab ape xleh slalu BT x-ray????


(1) katenye bole menyebabkan sel or tisu lam badan rosak???
(2) bole menyebabkan mandul!!!
(3) boleh menyebabkan katarak mate(jike terdedah pada dos X-ray yg tinggi)
(4)pada ibu mengandung kurang dari due bulan akan menyebabkn anak yg bakal dilahirkan itu mendapat    kecacatan..

so dingatkan sgt tok korunk sume, jgn lah selalu g x-ray, dapatkan nasehat doktor lulu k....

hehe, segan lak, rse cam tunjuk gambo x pakai baju, muahaha
ambooiii, cek besar nya dada hang!!


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...