Tuesday, March 27, 2012

rabbit baru saie!!

Assalamualaikum salam satu Malaysia kepada sume My dear Follower n reader....
 macehhhhh2 coz sudi, bace entry nie..

ade yg soksek2 kat blakang tu, tertanye2 ape la si VP nak tulis kat Blog dye kan...ok syg.... Vp nak cerite le skit kat korunk nie.... VP nie memng le ade bela Bunny, older entry VP, Vp de ceritekan sal Burniey VPkan... tu bunny jantan..... 
skunk nie, VP dah beli seekor lagy bunny Betine... Umonye, xsure bape... tapy kalo diikutkan dari pandangan VP hampir Due bulan "Kowt" hehehe... tu la pasal...kalo dah tengok rebbit nie, xsempat nak tnye ape2 dak taukey kedai tu... pakai redah je.... 
(jgn bt cam VP tau, coz korunk patot kene selidik serbe skit tentang latar blakang arnab yg bakal korunk beli tau, coz mane tau, nanty beli bunny yg x cukop umo..susah pulak nak jaga n risiko kematian pown tinggi...membazir je... kalo beli n then jadek camtuuu... okkk)

ok la.... na cerite bende lain, skunk lain pulak yg VP merepek...hehehe....
VP baru beli syg nie, name diberi Stella...mule2 nak bagy name Bella, but, my bestie, cakap, dye xsuke VP tarok name tu,,, entah la pe sejarah silam dye ngn sum1 yg bername "bella"(kepade sesiape yg bername bella yg lain, ini bukan ditujukan untuk anda... xbermaksod pown ek..sowy syg)

jap2, tgok gamba "stella" dlu ekkk...hehehe
 
nie mase dye dalam kotak lagy tau.... hehehe..... (baru beli, n then masokkan lam keta... sambil tunggu reaksi ayah VP....coz ayah Vp xtao pown VP nak beli bunny nie, sebelom nie, ade bagythu je, tapy xkate pown yg nak kuar tu, nak g beli bunny...)

nie gambar depannye....mase nie, nak snap pic dye, dye takot2 je...maklumlaa...tuannye besooo gedabak dye pulak kecik molek...harusleee takot kan!(mengaku beso lak tu)


yg bt VP beli bunny malam nie, coz hargenye sangat murah.... nak tau bape RM25 hinggit je tau...murah kan...mule2 VP nak sangat beli Arnab Jenis "EA"(English Anggora)
tapy maklumla, arnab jenis tu sangat laa mahalnye... xmampoo la...kalo kumpul dwet mengambil mase lame la baru leh beli.... coz biasanye EA hargenye lam RM200-RM350, mane nak cekau dwet kan... VP bukannye bekerja lagy...

so dah belek2 Stella kat situ, VP tekad amek jugak, tapy peliks gak coz murah sgt, nak tahu kenape murah, arnab nie, kene cirit-birit, tu sal murah telajak tu...biasenye arnab lam usia mude nie, kalo diet xbetol memng kene cirit-birit, n pastu kompem mati la....naseb la, VP tau la serba sikit nak ilangkan saketnye tu... so dah pulih..Alhamdulillah.....

moral of the story(hambboiih) beli arnab yg sehat, n selidik dlu, jgn pakai redah je belinye k.... hehehhe

hurm, VP beli Stella rabu minggu lepas, maknenye esok genapla VP bela stella 1 minggu(ceh baru satu minggu kan??) hahahahah

tu je la nak cite....malas la membebel panjang2 lagy, kang de lak yg tertido depan lappy kang....
oke bubye sume, muachhhh
heheh

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...