Saturday, April 21, 2012

alas kaki tok si Comot!

assalamualaikum hadek2, kaka', abg' n sebagainye laaa hehehe


nak cite sal rabbit nie... 
semalam VP pegi pet shop.. n then ingat nak beli lapik kaki tok rabbit... coz bukan ape... sian tgok dye dok lam sangkar tu.... dah la jaring nye besau2...sikit2 terpeleot masok kaki lam tray bawah tu.... kesian tau...
sooo VP pown bt keputusan tok beli... then sesampai je kat pet shop n tanye taukeh kedai tu... dye kate xde jual.... kalo khs tok binatang punye lapek pown..mahal, so dye decide tok x jual kat kedai dye....
rupenye baru VP tau kebanyakan orng yg bele rabbit nie... alasnye tu, dye gne alas kaki plastik biase je laaa... adehhh tertipu...ingatkan khas tok rabbit je... rupenye... alas kaki tu boleh digunakan tok sangkar rabbit jugak.... haaa gelakkan VP la tu...huhhh...


so g cari kat family stor kat seremban... n jumpe la lapik tuuu.....camnie haaa, tgok pic eaaa
amek kat google nie...soo mintak sedekah pic nie ek..heheh tapy sebijik cam VP punye la, satu merah satu biruu.




so...VP beli lahhh..murah je...hargenye RM2.00, haaa murah kan....hehehehhe.... VP beli 4 keping....so RM8.00 hinggit la kan....bukan pe sian tgok bunny VP tu... jalan lam cage pown teragak2...sian2..


sekang nak bagythu sebab kenape korunk kene beli alas kaki nie:
  • alas kaki nie boleh mengelakkan kaki rabbit anda terjatuh kedalam jaring or tersangkut diantara jaring tu
  • bole menyebabkan kaki bunny anda patah kalo terpeleot lam jaring sangkar anda, kalo tidak memasang jaring nie.
  • mudah dipasang 
  • berbagai warne(melalot dah  nie)
  • murah
  • untuk keselesaan bunny anda
  •  tidak akan menghalang najis daripada jatuh kedalam tray walaupun anda memasang alas kaki nie
  • sesuai untuk kegunaan haiwan yg kecil seperti Rabbit, Guniea Pig...
  • mudah didapati dimana2 pasaraya berdekatan anda...hehe

ok...skunk dah x de sebab, tok korunk biarkan hwn kesygn korunk untuk tidak mengunakan alas ni kan???

tu saje setakat nie... lebih kurang VP mohon maaf...
bye~

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...