Friday, April 26, 2013

MAk tercinta

hye korunk...VP nak beremosi sikit laa kali nie..nak cite ape yg berlaku ari nie...
of coz laa ade kaitan ngn my mum...(nampak x tajuk atas tu?)
oke...tadi VP dok tgok tv kat ruang tamu then mak join skali...mule just gosip mengenai dunie semase.."itu la keje anak beranak bile de mase terluang"

then...my mum tetibe cakap bosan bile anak sume dok jaoh dari family....
(well kami dok kat kawasan yg xfamos lagi la bosan)
anak2 berkeja n xde mase nak balek umah...spend time same2...
mak cakap...mak slalu nak masak sedap2 kat rumah...tapi bile terkenangkan isi rumah hanye tinggal abah n mak je.. mak x jadek nak masak something special...coz mak cakap x berbaloi...
VP tau mase mak cakap tu...sebenarnye mak nak luahkan ape yg die rase...
(VP anak bongsu, n mayb i the only yg slalu ade kat rumah)

mak menangis bile kenang kan anak2 die...kadang2 kite x rase ape yg die rase...kadang mak kuar berjalan ngn abh niat nak beli baju or shoping, mesti akan teringatkan anak2 die...die akan belikan something biar pon kami jaoh...xpe die simpakan...dengan harapan bile anak2 die balek nanty die bole sampaikan...
tapi kite sebgai anak, jarang skali bile happy2 ngn frens kite.. teringatkan nak beli ape2 untuk die..
mak cite gak...jgn jadi cam ape yg dah berlaku pada mak sebelom arwah wan meninggal..mak xdapat nak balek selalu...bile balek je...mak x dapat nak penuhi semua permintaan arwah wan dlu...
mak pesan kat VP...selagi ade ibu bapa nie...lawatla...jgn sampai dah xde...baru nak cari...
mak x kan cakap dpn2 kat kite...sebab die xnak kite terkilan atau pikir bukan...tapi kandang2 kite sebagai anak kurang jelas dengan ape yg mak n ayah kite mahukan..
VP cerite nie..sebagai satu peringatan tok korunk...jgn biakan ibu bapa kite terase hati dengan kite...
mungkin kite x menyakiti mereka secare jelas...tapi mungkin...secare tidak sedar kite, merobek hati mereke..
VP pon bukan anak yg sempurne...tapi untuk menjadi seorang anak yg bole di banggakan keluarge itu x mustahil kan?
pesan VP kat korunk...slalu lawati mereke...then luangkan mase...ngn berborak..kalo lawat je...then terperap dalam bilik pon x gne jugak..
oke tu je VP nak sampaikan...lebih2 kang korunk bosan lak bace...panjang berjela...
baju hijau is my mum..cantekkan..hehe yg berspek itam tu my hero daddy, then baju biru tu my sis


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...