Sunday, May 25, 2014

Ohh Cinta Sakti!

Mesti ade yang tertanye2 kenape CINTA yang sepatotnye sesuatu yang membahagiakan boleh jadi satu benda yang menyakitkan..
soo dalam hal nie kite kene lihat balik diri kita

adakah kita penyebab keretakan satu perhubungan?
kenape perlu ade jarak dalam perhubungan?
perlu ke keserasian untuk kekal bahagia?

baiklah kali nie VP nak kongsi sikit laa ape yang patot korunk sume tok bahagia dalam satu2 perhubungan.
(mesti ade pelik kenape VP tetibah tulis cinta-cintun nie kan? sebab putus cinta deknon!)


1. Bila dalam situasi genting apabila pasangan engko nak mintak clash, ape anda ko buat?

dik oii VP rase dalam mase nie ko kene laa bt cerdik.. jgn bt pandai sebab org mencuri pon pandai gak, (pandai mencuri) soo ko kene bt cerdik, mcm mane? dgn ko pk balik ape punce.. jgn letakkan ego ko tinggi melangit, x kemana pon, selami diri ko, cube ingat dari mane silapnye dan cube betolkan.

2. Perlu ke ade jarak dalam perhubungan?
ish2 ko nie mesti laa kene ade kalo xde hubungan yang sah dalam islam, jaga tutur kate, jaga bahasa, jaga adab, hold kan nafsu ko tu..tau sagt laa muda mudi laa nie kemain gelenya(gatal) nye..ce bawak sabo.. tapi walaupun ade jarak yg harus dijaga, jgn jarakkan kan diri anda dgn men "ignore" pasangan anda.. kemain ko jage jurang ko, nie ko hentam 4 minggu sekali baru contact hakak tu sorunk, silap2 bile jumpe belom sempat ckp ape, dah makan terompah opah die! #kepadananmukehanda

3. Wajib ke ade kerasian baru leh kapel nie?
haaaa nie nak habaq mai nie, engkau ingat serasi je bole bagi ko bahagia! mimpi je laaa... yg penting ade kesepahaman antara satu2 pasangan, ni lebih baik.. xperlu laa nak serasi, makan kene starbuck je , tgok wayang asik nak cite omputih je, maksod VP kene give and take gitchuu..ko jgn nak halobo ikot perangai ko je...PAHAM!

4. Pasangan ko x contact ko berabad2 lamenye, ape perlu bt?
haa  dik nie senang sangat aku nak bagi jawapan... mule2 ko tunggu je laa, oke 3 hari x contact, setel, 7 hari x contact xpe saboo, 10 hari relex brader, masok 2 minggu je, ko sound je mamat/minah tu, tanye die, woii  malaysia tarik line coverage umah ko ek? bagi die sedas, rase x seda bagi 2-3 das, xseda jugak kompom bangang laa pasangan anda itu..angkat kaki lagi bagos oke...

5. Kapel x pena rase bahagia, tapi saya sgt sygkan die, mcm mane?
haaa nie pernah terjadik kat kes VP dlu, soo camnie carenye, mule2 ko buang sume gambo die, contact die, ignore die..yg penting ko kene tabah.. ignore die dari sume sudut..kalo ko hade no tepon habang kakak die pon kalo bole buang aje... sibukkan diri dgn family, kawan2 hanak2 ikan(ehhh) sooo ko akan lupekan die jugak! kalo x lupekan die, banyak2 solat, doa mintak ko lupe kan die, insyallah ko bole lupe... kalo x jugak? haaa...jumpe laa ustad sebab sudah semestinya anda telah di Vodoo(muahahahahaha " gelak jahat")

*sebenarnye VP nak cite banyak lagi nie, tapi sebab bos dah masok nanty2 laa VP sambung k ko tu g bt keje masing2..ade ke keje dok berblogging/blogwalking..apo? makan gaji bute ek? (ehhh) hahaha


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...