Monday, May 26, 2014

Lelaki Lembut

Assalamualaikum
oke jom kite melahar diri sendiri dalam rancangan "salahkah aku?"
hahahah
ape yang topik akan dibincangkan hari ini?
jom kite kupas, kite selami, kite selesaikan permasalahan ini...

dalam entry kali nie, VP nak cite sikit laa... tentang soalnye lelaki Lembut, Softy, Softner, mat patah dan sewaktu degannye laaa.. (ko xpeduli jgn baca oke!)
oke laa nie dok ramai laa kite tgok lelaki yg soft2 nie kene buli laa, di usik2 laa oleh kaum sejenisnye sendiri..adoiii kesian depa kan? tau laa hang suka naw laa dok nyakat org yang unik dan dilahirkan berbeda gitchuw... sooo sini kite nak bt Q&A dgn sume jejans kekar yg dok laa menyakat kaum2 softner nie..hehe
(bikin panas bro)

soalan2 lazim yang rase nak tapak jee muke dieorng:

1. ko pahal lembut2 nie? xcukup gene lelaki ke dalam badan je?
 haaa nie soalan clishe laa chuolss, oke mengikut kajian yang dibuat oleh pakar, yg Vp sendiri x tau, hehe lelaki yang mempunyai watak menyerupai jantina berlawanan adalah mempunyai hormon wanita berlebihan, dan disebabkan itu mereka kadang kala kelihatan lembut dan berperangai seperti wanita kadang2.

2. ahhh kau dekat2 ngn aku, ko suke aku ek? ko gay ek?
ehhhh cik abg oiii ko hingat ko sadoo sgt?, ape ke jadah minat ngn engko org, tidak semua lelaki yg softy2 nie dok bernafsu kat same jantina, ingat kami xde keje lain ke..nie biase terjadik la kepada kaum2 softy seperti kami sebabnye kami senang disalah tafsir..dan mudah di salahkan oleh perwatakan kami..tu jee... VP ade jee ustad yang lempok kemain lagi.. tapi dah kawin siap ade anak 5 lagi...ko yg cukup sifat pon xde org nak? cehhhh

3. ramai kawan perempuan?
 nie memng laa nyata dan sohih...VP juga akui ramai kawan perempuan berbanding lelaki, disebabkan kalo dok kawan ngn lelaki je..depa dok sakat laa bagai, sampai rase rimas dan lemas...tau dokk? tu yg kadang2 jadik perantara dalam satu2 perhubungan.. org seperti kami sgt mahir sal cinta cintun nie lagi2 bagi nasihat.. tapi diri sendiri xpernah nak alaminye...hahaha

4. dok jaoh2 laa dari aku, kang berjangkit penyakit ko tu, boleh ke berjangkit?
  ish ape ngok beno ko nie, ko hingat sars nak jangkit2, tapi sebenarnye...perangai yang berbeda kalo selalu  kite ikot atau mimik mungkin bole melekat kat seseorang tu, contoh, ko tgok kawan kemain sedap menyedut asap, pastu ko try! tak ke pastu ko bleh ketagih?? begitu laaa contohnyeee!
same laa jugak...ko tgok ade laa aqua nie melempok, pastu ko ikot die, niat ko nak lahar je..alik2 pas sebulan ko yg lempok haa die plak yg kekar! hahaha kepadananmukeko

5. Penerimaan org sekeliling? 
nie memng laa normal bagi org2 yg lain sikit dari org lain pasti akn dipadang enteng...sooo moral of da story ubah laa perception ko tu, terime laa org seadaanye dengan hati yg terbuka...jgn pilih kawan dan jgn pilih lawan, omputih dok ckp, "accept with an open arm gitcew" kite nie hidup kene bermasyarakat, xsalah menjadi unik selagi unik nye org tu x menyimpang dari landasan oke..

6. mak bapak ko mesti malu dgn org cam ko nie?
 hurmmm nie laa yg biase org akan pk dan cakap, sedangkan keluarga adalah sokongan utama dalam ape je yg berlaku dalam hidup anak2 mereka..serious mak bapak VP xpena pon nak cakap VP bende2 yg xelok, terime seadaanye adalah yg mereka bt selame ini.. kadang2 ade mak sedara yg jenis keje nak melahar je tu pedulikan laa...alah ape ade hal..ko nak sebok sedang famili ko oke, soo chill oke..
ko pk camni jelaahh...betol kami lembut tapi at least kami x delaa bt dosa kemain beso cam ko, bende haram ko bt, yg xboleh ko telan, yg dilarang ko langgar.."sooo theres a big different between u and me" xperlu nak jadik malaikat kat mate org sekeliling, cume kite jadik yg terbaik pada yg Esa oke...

soooo disini VP nk cakap terime org seadaanye
lihat dari sudut positif

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...