Wednesday, November 26, 2014

Uitm Supplementary Payper chuolss!


Hei..hei..kembali dalam segmen redah kasi pecah ke please hot aku ko! (Haaa nampak x VP geram kat situ)
Owh btw sume, sihat ke adik abg, kakak ,mak ngah, nenek moyang sekalian? 
VP sihat alhamdulillah...
(Hati jela sakit sangat)

nie nak habaq bagi, cek nie blajar uitm lendu
(Famous oke uitm mak, kak jah oii!!)
VP nie amik le kos OM
(office management)
bukan minat pong, xsuke tapi telannlaa jugak, dah dapat kan dari ko menung x blajo yedak! 
Oke OM nie skrg 5 sem je, dolo2 zaman nenek , moyang depa dok blajaq 6 sem skali ngn praktikal, "untung2" 
tapi disebabkan vp nie pandai bebeno soo vp bt laa extra one sem hahahahahaha
(padahal ko extend!)
dah nak dijadikan cite nye, buleh plak satu payper vp sangkut mase last sem"sem 6" lagi laa bertambah kekejian itu!
tapi naseb baik pon x bape baik laa kan, dengaq laa cite uitm bt sistem tampal (eeuuu kampung talk) haha, bt sup payper nie ha
soo vp try laa nak amik, 26-28 nie gamaknye exam tu haaaa...
hope kali nie lepas laa yedak! Amin...
(btw aku grm ngn lect yg failkan mak nie noks! ) 
tapi weall kene laa redha, nak bt camne,
(tungang langgang solat hajat, kalo x usaha idok berjaya, but iols usaha x berjaya jugak abis camne? Haha)
oke sini nak habaq bagi, 
ade la vp tgok blog2 yg dok cite gak sal hal nie, sampai dieorg x menang tangan nak balas kat komen2 ituew, soo
dikesempatan ini vp bukak laa sape2 nak nanye sila2Kan lah ye...
Sebab vp dah begitu mahir laa dgn sistem sup payper Ini ye sume!
(Hahahahahaah *gelak bongkak)


btw nie de gamba sikit tok memudahkan korunk paham
firstly kene masok student portal laa kan..dak2 uitm paham oke?
nie first2 kene register dlu k, bagi memudahkan info yg bakal korunk dapat maka silalah hubungi HEA atau kala malas follow twitter/FB dieorg je, banyak info dieorg bagi, ye laa admin tu slalunye MPP
oke nie uols klik laa bahagian e-academic system..



yg ini pula pilih course registration for SUPPLEMENTARY EXAM yg no 2 tu
kemudian dia akan pop up macam nie, so uols tros je daftar...ade siap die tolong ko daftarkan lagi cume ko kene tekan button daftar aje...curlass x? gagagaga

pastu ape? pastu dah laa siap jemah oii..... cume ko kene tunggu laa bila tarikh nye exam tersebut...
ape camne nak tahu?? jgn risau pihak UITM akan kol ko personally gitchew, exclusive tak bagi org2 xpandai macam kite2 nie?? hahahaah budak dekan pon x pat layanan sebegitu rupe tau! hahahahahah
(HAMPEH VP nie)

***peringatan ye kalo anda repeat lebih dari due, maka anda adalah automatik tidak layak untuk mengambil sup paper...dan jika anda bukan semester akhir pengajian anda...anda jugak tidak layak untuk mengambil sup payper ni...SUP paper nie sebagai satu cara je nak bagi minah n mamat grad on time.. walau begitu, kalo lulus exam tu, uols akan dapat C (2:00) sahaja, even markah ko 90/100 waktu ko bt sup paper tu...xcaya kate akak (ehhh) , ko g laa nanye HEP sendiri.

haa satu  lagi format tok exam supplementary nie sama formatnye dengan final, so ko jgn mimpi nak kate mudah bagai k... study tol2.... actually vp baru je habes jawap paper nie...
KORUNK DOAKAN VP YE!!! WAJIBB!!
heheheh oke salam lebaran (ehh), muahahahah

5 comments:

  1. salam sis , nk tnye klu amek sub paper x yh belajar for 1 sem yg extend tu la yer??

    ReplyDelete
  2. salam sis , nk tnye , if amek sub paper tu . x yh belajar for 1 sem yg extend tu lah yerk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey....dah setahun berlalu baru sis (gituu) nak reply, camnie dik sup payper tu untuk satu payper sahaja, xperlu repeat sume subject, mean u just amik payper yang kene repeat tu, dat all..

      Delete
  3. Hii, nak tny. Possible tak kalau register paper supp but dekat branch uitm selain yang kita daftar (reason sbb jauh)?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf la yee lambat naw reply, as far as i know, kite bole bt and daftar payper tu kat uitm branch kite sendiri je... untuk pengetahuan lanjut uols bole laa call pihak HEP tok kepastian..walaupun diorang kekwat tapi bile tanya soalan diorang mesti jawab

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...